Iedereen in Limburg kan aan de slag met Positieve Gezondheid, op individueel, groeps- of op organisatieniveau. We stemmen onze werkwijze en middelen af op de doelgroep, zodat het gedachtegoed voor iedereen beschikbaar en bruikbaar is.
Deze escaperoom is ontwikkeld om op een speelse en laagdrempelige manier kennis te maken met Positieve Gezondheid en alle facetten hier omheen. Na een korte inleiding start de escaperoom, waarbij je diverse codes gaat kraken. Hierdoor raak je langzaam bekend met een aantal kernbegrippen. Na afloop evalueren we samen. Wat hebben we geleerd? Wat zou je ermee kunnen in jouw werk/leven?
Hoe werkt het?
De escaperoom duurt minimaal 45 minuten met aansluitend 15 minuten nabespreking. Tijdens het spel is communicatie en samenwerking van belang om de codes te kunnen kraken. De escaperoom is mobiel en kan in iedere ruimte worden gespeeld; van kantoor, tuinhuis tot patiëntenkamer.
Het spel kan los gespeeld worden maar ook aangevuld worden met een lezing, actiegerichte workshop of onderdeel zijn van een symposium. Eventueel kunnen er twee escaperooms tegelijkertijd worden gespeeld. De begeleiding is in handen van getrainde vrijwilligers en/of medewerkers van Burgerkracht Limburg.
Voor wie?
Deze escaperoom is geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar. Een groepsgrootte van minimaal vier en maximaal acht deelnemers is vereist.
Locatie: De escaperoom kan in verschillende ruimtes worden gespeeld op locatie
Kosten: €50,-
Meer informatie over de escaperoom Positieve Gezondheid? Klik hier!
Op 23 Januari 2024 organiseert mantelzorgondersteuning Roermond in samenwerking met mantelzorgondersteuners in Noord- en Midden-Limburg een online bijeenkomst met het thema “Levenstestament en notariële volmacht”. Notaris Esther te Veldhuis van VanLier Posthumus Notarissen uit Swalmen is uitgenodigd om voorlichting te geven en vragen te beantwoorden over levenstestament en notariële volmachten.
Onderstaande vragen komen aan bod:
Waar: Dit is een digitale bijeenkomst. Na aanmelding ontvangt u, voorafgaand aan de bijeenkomst, een link om online via Microsoft Teams te kunnen deelnemen.
Kosten: Deelname aan deze bijeenkomst is gratis.
Op 4 november 2024 start de training: het opstarten en begeleiden van een zelfregiegroep. Deze training bestaat uit 3 dagdelen op 4, 11 en 18 november. Het is de bedoeling dat je bij alle drie deze momenten aanwezig bent. Wil je graag deze training volgen? Meld je dan hier aan. Deze training zal plaatsvinden in Maastricht. De precieze tijd en locatie worden na aanmelding met je gedeeld.
Locatie: Maastricht
Kosten: deelname aan deze training is gratis.
Meer informatie over zelfregie en deze training? Klik hier!
Op 16 mei 2024 start de training: het opstarten en begeleiden van een zelfregiegroep. Deze training bestaat uit 3 dagdelen op 16, 23 en 30 mei. Het is de bedoeling dat je bij alle drie deze momenten aanwezig bent. Wil je graag deze training volgen? Deze training zal plaatsvinden in Roermond. De precieze tijd en locatie worden na aanmelding met je gedeeld.
Locatie: Roermond
Kosten: deelname aan deze training is gratis.
Meer informatie over zelfregie en deze training? Klik hier!
Op 4 april 2024 start de training: het opstarten en begeleiden van een zelfregiegroep. Deze training bestaat uit 3 dagdelen op 4, 11 en 18 april. Het is de bedoeling dat je bij alle drie deze momenten aanwezig bent. Wil je graag deze training volgen? Deze training zal plaatsvinden in Heerlen. De precieze tijd en locatie worden na aanmelding met je gedeeld.
Locatie: Heerlen
Kosten: deelname aan deze training is gratis.
Meer informatie over zelfregie en deze training? Klik hier!
Op 19 februari 2024 start de training: het opstarten en begeleiden van een zelfregiegroep. Deze training bestaat uit 3 dagdelen op 19 februari, 4 en 11 maart, van 10.00 tot 12.30 uur. Het is de bedoeling dat je bij alle drie deze momenten aanwezig bent. Wil je graag deze training volgen? Deze training zal plaatsvinden in Sittard. De precieze locatie wordt na aanmelding met je gedeeld.
Locatie: Sittard
Kosten: deelname aan deze training is gratis.
Meer informatie over zelfregie en deze training? Klik hier!
Op donderdag 12 oktober vindt de Pijlerbijeenkomst ‘terug naar de mens’ plaats in Heerlen. Tijdens deze middag komen er diverse ‘verschilmakers’ aan het woord en sluiten we af met een presentatie van Michelle van Tongerloo. Zij vertelt over haar ervaringen als straatarts.
Vaak zijn we gebonden aan regels en beleid. Maar hoe kunnen we mensen net dat extraatje geven dat ze dan nodig hebben. Zodat ze verder komen? Wil jij weten hoe? Dan is deze lezing interessant jou!
Michelle van Tongerloo deelt haar ervaringen
Michelle van Tongerloo is huisarts en straatarts in Rotterdam. Als huisarts werkt ze in IJsselmonde, een wijk in Rotterdam-Zuid vol armoedeproblematiek. Daarnaast is zij zelfstandig straatarts bij de Pauluskerk en de Nico Adriaans Stichting waar ze de kwetsbaarste mensen – vaak dakloos, verslaafd of ongedocumenteerd – zorg biedt.
Locatie: Luciushof, Putgraaf 3, 6411 GT Heerlen
Kosten: Gratis
Meer informatie over de Pijlerbijeenkomst? Klik hier!
Positieve Gezondheid is het gedachtegoed waarmee je op een nieuwe, verfrissende manier naar (jouw) gezondheid kunt kijken. De kracht ervan is dat je verder kijkt dan jouw aandoening, ziekte of dat wat door omstandigheden niet meer kan. Positieve Gezondheid werpt juist een brede blik op jouw gezondheid, waarbij er aandacht is voor wat jouw leven betekenisvol maakt.
In de workshop motiveren we jou om het gedachtegoed van Positieve Gezondheid eigen te maken en ga je met andere deelnemers écht aan de slag. Onze trainers zorgen voor een fijne sfeer en helpen je Positieve Gezondheid op je eigen leven toe te passen.
Iedereen in Limburg kan aan de slag met Positieve Gezondheid, op individueel, groeps- of op organisatieniveau. We stemmen onze werkwijze en middelen af op de doelgroep, zodat het gedachtegoed voor iedereen beschikbaar en bruikbaar is.
Interesse in deelname aan een workshop Positieve Gezondheid of wil jij een workshop organiseren binnen jouw groep of organisatie? Neem dan contact met ons op!
Locatie: De workshop wordt op locatie of bij ons op kantoor gegeven.
Kosten: In overleg
Meer informatie over de workshop Positieve Gezondheid? Klik hier!
In deze workshop ontdekken deelnemers op een speelse manier hoe ze de participatiematrix kunnen inzetten. Met behulp van de participatiematrix krijgen deelnemers inzicht in hoe, wanneer en welke anderen, zoals buurtbewoners of patiëntengroepen, hun vraag of project kunnen versterken. De workshop duurt maximaal 1,5 uur.
Tijdens deze module komen alle facetten van burgerparticipatie binnen onderzoeksprojecten aan bod. Wat is betekenisvolle burgerparticipatie? Op welke manier kun je handige tools, zoals de participatiematrix of het wervingsprofiel, inzetten om tot betekenisvolle burgerparticipatie te komen? Wat zijn hierin succesfactoren en mogelijke uitdagingen? Praktische tips van een ervaren participant zorgen voor een vertaling naar de praktijk. Deze coachingsmodule bestaat uit 4 à 5 bijeenkomsten.