Deze escaperoom is ontwikkeld om op een speelse en laagdrempelige manier kennis te maken met Positieve Gezondheid en alle facetten hier omheen. Na een korte inleiding start de escaperoom, waarbij je diverse codes gaat kraken. Hierdoor raak je langzaam bekend met een aantal kernbegrippen. Na afloop evalueren we samen. Wat hebben we geleerd? Wat zou je ermee kunnen in jouw werk/leven?
Hoe werkt het?
De escaperoom duurt minimaal 45 minuten met aansluitend 15 minuten nabespreking. Tijdens het spel is communicatie en samenwerking van belang om de codes te kunnen kraken. De escaperoom is mobiel en kan in iedere ruimte worden gespeeld; van kantoor, tuinhuis tot patiëntenkamer.
Het spel kan los gespeeld worden maar ook aangevuld worden met een lezing, actiegerichte workshop of onderdeel zijn van een symposium. Eventueel kunnen er twee escaperooms tegelijkertijd worden gespeeld. De begeleiding is in handen van getrainde vrijwilligers en/of medewerkers van Burgerkracht Limburg.
Voor wie?
Deze escaperoom is geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar. Een groepsgrootte van minimaal vier en maximaal acht deelnemers is vereist.
Locatie: De escaperoom kan in verschillende ruimtes worden gespeeld op locatie
Kosten: €50,-
Meer informatie over de escaperoom Positieve Gezondheid? Klik hier!
Wat bieden we aan?
Een leuk, interactief lesprogramma met escaperoom. Het thema? Durf te vragen! Wat betekent het om geldzorgen te hebben? Hoe krijg je overzicht in jouw administratie? Wat kun je doen als je er zelf niet meer uitkomt? We hebben een programma ontwikkeld waarin leerlingen eerst kennis maken met het eigen verhaal van een jonge ervaringsdeler. Daarna gaan ze aan de slag met het schuldenspel in onze mobiele escaperoom (een caravan).
Voor wie?
De escaperoom is ontworpen voor jongeren vanaf 15 jaar. Met de escaperoom willen wij ons vooral richten op leerlingen/ studenten van het vmbo en het mbo.
Hoe gaat het in zijn werk?
Na de kennismaking leidt een jonge ervaringsdeler het programma in met zijn of haar verhaal. Daarna volgt een korte instructie over het programma. Een drietal leerlingen/ studenten neemt plaats in de escaperoom. Aan de hand van verschillende opdrachten komen zij steeds dichter bij het kraken van de code om de kluis te openen. Tijdens dit proces is samenwerking met de groep die is achtergebleven in de klas zeer belangrijk. Tijdens het nagesprek vallen de verschillende onderdelen samen. Op deze manier leren de leerlingen/studenten op een speelse wijze hulp te vragen, administratie te ordenen en ontvangen ze praktische tips om grip te houden op hun eigen geldzaken.
Wie zijn wij?
Wij zijn Burgerkracht Limburg, Kredietbank Limburg, ZOwonen, Zuyd Groep en Schoonmaakbedrijf R. Janssen. Jongeren bewust maken van geldzorgen is wat ons samengebracht heeft. We vinden het belangrijk dat jongeren op een laagdrempelige en interactieve manier ervaren welke invloed geldzorgen kunnen hebben én wat de mogelijkheden zijn als je hiermee te maken hebt. Dit doen we op een vernieuwende wijze, die goed aansluit bij jongeren.
Praktische informatie
De escaperoom is opgezet in een mobiele caravan. Om de escaperoom te kunnen spelen, is er een buitenruimte nodig om de caravan te kunnen plaatsen en een klaslokaal met smartboard.
Het spelen van de escaperoom duurt gemiddeld anderhalf uur. Aan dit lesprogramma zijn geen kosten verbonden.
Heb je vragen?
Of wil je de mobiele escaperoom voor jouw klas inzetten? Neem contact op met Kenny Pepels, projectleider via k.pepels@kblb.nl.
Tijdens deze module komen alle facetten van burgerparticipatie binnen onderzoeksprojecten aan bod. Wat is betekenisvolle burgerparticipatie? Op welke manier kun je handige tools, zoals de participatiematrix of het wervingsprofiel, inzetten om tot betekenisvolle burgerparticipatie te komen? Wat zijn hierin succesfactoren en mogelijke uitdagingen? Praktische tips van een ervaren participant zorgen voor een vertaling naar de praktijk. Deze coachingsmodule bestaat uit 4 à 5 bijeenkomsten.
In de Masterclass wordt dieper ingegaan op de inhoud van betekenisvolle burgerparticipatie en hoe dit in de praktijk kan worden toegepast. Deelnemers nemen hun eigen casus of project mee en kunnen hier vragen over stellen. De Masterclass bestaat uit twee bijeenkomsten van maximaal 2 uur.